Viață de Mămică

Riscurile pe care și le asumă femeile atunci când aleg să nască prin cezariană

Multe femei din întreaga lume se gândesc să aleagă nașterea prin cezariană în detrimentul nașterii naturale, fără a care sunt riscurile acestei proceduri. Desigur, există cazuri în care nu există altă opțiune, dar nu vorbim despre acestea. Mai întâi de toate, femeile trebuie să realizeze că aceasta este o intervenție chirurgicală reală și consecințele sunt uneori letale. Mortalitatea femeilor care dau naștere pe cezariană este de cinci ori mai mare decât cea a mortalității femeilor care aleg să nască natural.

O operație de cezariană poate duce la complicații atunci când vine vorba de sarcini viitoare. După o naștere naturală, mamele nu se recuperează la fel de greu ca după o naștere prin cezariană și perioada de spitalizare este mai lungă.

Uneori, în ciuda dorințelor sau preferințelor, un medic poate refuza să efectueze o operație de cezariană și, desigur, motivele pentru acest lucru pot fi diferite și ar trebui să fie discutate personal cu medicul.

În timp ce, pe de altă parte, femeile pot să fie obligate să nască prin operație de cezariană dacă aveți gemeni sau tripleți. Acest lucru se datorează complicațiilor care pot apărea în timpul unei nașteri naturale. Cu toate acestea, din nou, aceste lucruri ar trebui discutate cu medicul.

Chiar dacă cezariana este văzută ca fiind o alegere proastă, uneori este chiar cea mai bună alegere. Motivele pot fi multe; copilul poate fi prea mare, s-ar putea să fiți însărcinată cu gemeni, ar putea exista probleme cu placenta și așa mai departe.

Dacă o femeie naște primul copil prin operație de cezariană, o poate face din nou și cu al doilea copil, dar poate naște și natural, depinde de circumstanțe.

De asemenea, trebuie să știți că operație de cezariană poate avea efecte diferite asupra copilului, una dintre cele neplăcute este faptul că bebelușul nu poate respira și va avea nevoie de ajutor pentru a începe respirația la început. Desigur, anestezia pe care urmează să o suporți va afecta și copilul, dar și pe voi.