Viață de Mămică

Remediile naturale cu ajutorul cărora poți scăpa de vergeturile de după naștere

Apariția vergeturilor după naștere este complet normală și multe femei se confruntă cu această problemă. Vergeturile apar de obicei în zonele în care s-a acumulat mai multă grăsime pe perioada sarcinii, mai exact pe bust, coapse, brațe, abdomen sau șolduri.

Acestea apar din cauza schimbărilor hormonale și din cauza unei scăderi bruște în greutate după naștere. Există o mulțime de creme și tratamente în comerț care promit să reducă vergeturile, însă nimic nu se compară cu remediile naturale pe care le poți realiza la tine acasă. Iată câteva dintre acestea:

1. Tratamentul cu ulei: Dacă îți masezi zona cu probleme folosind uleiuri, acest lucru îți va netezi pielea și va reduce semnificativ vergeturile. Iată care sunt cele mai populare uleiuri cu ajutorul cărora poți realiza masajul:

Uleiul de măsline: Acest ulei îți va hidrata și exfolia pielea. De asemenea, va îmbunătăți circulația sângelui și va reduce semnificativ vergeturile.

Ce trebuie să faci: pune câteva picături de ulei de măsline pe palme și masează ușor zona cu probleme. Lasă uleiul pe piele pentru a favoriza absorbția vitaminelor A, D și E din el în piele. Fă o baie după masaj. Această procedură va da rezultate doar dacă este urmată în mod frecvent. De asemenea, poți prepara un amestec cu ulei de măsline, apă și oțet pe care să-l aplici pe vergeturi pe perioada nopții.

Uleiul cu vitamina E: Acesta se extrage din capsulele de vitamina E.

Ce trebuie să faci: Amestecă uleiul cu orice loțiune hidratantă folosești în mod regulat și aplică amestecul pe vergeturi. Vergeturile se vor ameliora dacă urmezi acest procedeu în mod frecvent.

Uleiul de ricin: La fel ca uleiul de măsline, uleiul de măsline este un bun hidratant pentru piele.

Ce trebuie să faci: Aplică uleiul de ricin pe vergeturi și masează zona cu mișcări circulare, în jur de 5-10 minute. Folosește folie alimentară pentru a acoperi zona, apoi aplică o cârpă caldă peste. Căldura va deschide porii, iar uleiul va intra mai repede în piele. Spală-te în mod obișnuit și repetă ceastă procedură în fiecare zi timp de o lună pentru a avea rezultate.

2. Aloe Vera: Aloe Vera accelerează vindecarea și calmează pielea. Este indicat să folosești gelul de alor vera proaspăt și nu pe cel cumpărat din comerț.

Ce trebuie să faci: Aplică-l direct pe pielea cu probleme, lasă-l să acționeze timp de 15 minute și apoi spală-te cu apă călduță. De asemenea, poți folosi și un amestec format din gel de aloe vera și ulei din 5 capsule de vitamina A și 10 de vitamina E. Urmează aceeași procedură și aplică amestecul de 2 ori pe săptămână.

3. Miere: Funcția antiseptică a mierii funcționează perfect pentru eliminarea vergeturilor.

Ce trebuie să faci: Ai nevoie de o bucată de cârpă curată și de miere. Aplică mierea pe cârpă și pune-o pe zona cu vergeturi. Lasă-o acolo până se usucă. Spală-te apoi cu apă caldă.

4. Albușul de ou: Albușurile de ou este bogat în proteine, ceea ce ajută la întinerirea pielii.

Ce trebuie să faci: Bate albușul de la 2 ouă, folosind o furculiță. Aplică albușul de ou pe zona cu probleme, după ce te-ai asigurat că este perfect curată. Lasă albușul să acționeze până ce se usucă și îndepărtează-l apoi cu apă rece. Aplică ulei de măsline pentru a-ți menține pielea hidratată. Repetă acest procedeu în fiecare zi timp de cel puțin 2 săptămâni.