Viață de Mămică

Nașterea prin cezariană sau nașterea naturală: păreri pro și contra

Bebelușii pot intra în această lume în două moduri: femeile gravide pot avea naștere naturală sau o intervenție chirurgicală prin operație cezariană, dar scopul final al ambelor metode este de a da naștere unui copil sănătos în condiții de siguranță.

In general, femeile spun ca nasterea natuală se simte mai mult ca o experienta naturala. Femeile care aleg să nască natural vor să aducă pe lume un bebeluș așa cum le-a înzestrat mama natură.

Indiferent de cum decid să nască, femeile ar trebui să se informeze în legătură cu ambele moduri și să-l aleagă pe cel care este cel mai potrivit pentru ele. Iată mai multe informații despre avantajele și dezavantajele celor două metode de naștere:

Păreri pro pentru nașterea naturală: Nașterea naturală este un proces lung, care poate fi înfricoșător din punct de vedere fizic și este o muncă grea pentru mamă. Dar unul dintre beneficiile de a avea o naștere naturală este faptul că timpul de spitalizare este mai scurt, la fel și timpul de recupera, în comparație cu operația de cezariană.

O femeie care naște natural trebuie să stea între 24 și 48 de ore în spital, dar dacă o femeie se simte bine, ea poate alege să părăsească spitalul mai devreme decât perioada stabilită. Femeile care suferă de nașteri naturale evită intervenția chirurgicală majoră și riscurile asociate acesteia, cum ar fi sângerări severe, cicatrizări, infecții, reacții la anestezie și durere mai lungă.

Păreri contra pentru nașterea naturală: În timpul nașterii naturale există riscul ca pielea și țesuturile din jurul vaginului să se poată întinde și să se rupă în timp ce fătul se mișcă prin canalul de naștere. Dacă întinderea și ruperea sunt severe, o femeie poate avea nevoie de cusături sau aceasta ar putea provoca slăbiciune sau rănire a mușchilor pelvieni care controlează funcția urinară și intestinală. După o naștere naturală, o femeie poate, de asemenea, să experimenteze durere persistentă în perineu.

Păreri pro pentru nașterea prin cezariană: Dacă o femeie este eligibilă pentru a avea o naștere naturală, atunci nu există multe avantaje pentru a avea o naștere prin cezariană Cu toate acestea, dacă o femeie gravidă știe că va avea nevoie de cezariană, o naștere chirurgicală poate fi programată în avans, făcând-o mai convenabilă și mai previzibilă decât o naștere natuală.

Păreri contra nașterii prin cezariană: O femeie care are o o astfel de naștere stă în mod obișnuit în spital mai mult, de la două până la patru zile în medie, comparativ cu o femeie care are o naștere naturală. Având o cezariană crește, de asemenea, riscul pentru mai multe dureri fizice după naștere, cum ar fi durerea sau infecția la locul inciziei și dureri de durată.

Cezariana implica un risc crescut de pierdere de sange si un risc mai mare de infectie. Insuficiența intestinului sau a vezicii urinare poate fi vătămată în timpul operației sau se poate forma un cheag de sânge.

Perioada de recuperare după naștere este, de asemenea, mai lungă, deoarece o femeie poate avea mai multă durere și disconfort în abdomen, deoarece pielea și nervii înconjurați de cicatricele chirurgicale au nevoie de timp pentru a se vindeca, adesea cel puțin două luni.

Femeile au de trei ori mai multe sanse de a-și pierde viața in timpul nasterii prin cezariana decat în timpul unei nașteri naturale, din cauza cheagurilor de sange, infectiilor si complicatiilor de anestezie, potrivit unui studiu francez.