Viață de Mămică

Cum să economisești bani atunci când ai un bebeluș

Odată devenit părinte, nu numai familia se mărește, dar și cheltuielile. Și totuși, trebuie să păstrezi un echilibru în bugetul familiei. Iată o serie de sfaturi care te pot ajuta să economisești fără să reduci calitatea vieții bebelușului tău.

1. Acceptă haine de la alții

Este un obicei vechi ca părinții a căror copii au crescut să vrea să împartă din ceea ce au cu părinții noilor născuți.

Așadar, nu ezita să le ceri rudelor sau prietenilor haine de la copiii lor. În fond, în prima perioadă a vieții copiii cresc foarte repede și ar fi o risipă prea mare de bani să îi schimbi hainele la câteva luni. La fel și în cazul jucăriilor, de care cei mici oricum se plictisesc repede.

2. Achiziționează produse cu multiple utilizări

E clar că a alege un produs care are o utilizare multiplă reprezintă o modalitate de a economisi bani. Așadar, poți căuta cărucioare care vin împreună cu un scaun de mașină, scaune pentru masă care se transformă într-un balansoar în care poți să îți adormi copilul etc.

Și nu uita că poți oricând să te folosești de imaginație, spre exemplu pentru a face o masă de înfășat dintr-un dulap vechi: revopsește un dulap vechi, cumpără o salteluță specială pentru înfășat și ai obținut piesa de mobilier.

3. Cumpără pachete mai mari de scutece

La scutece nu poți renunța. Așa că trebuie să găsești o cale mai avantajoasă: cumpără pachete mai mari de scutece pentru că atunci când cumperi mai multe, un scutec costă de fapt mai puțin. Și totuși nu trebuie să alegi cele mai ieftine scutece pentru ă e important ca acestea să fie de calitate. Cele foarte ieftine rețin urina doar în procent de 75% și astfel te va costa mai mult să speli hainele bebelușului.
Pentru că se termină destul de repede, poți lua în considerare și folosirea scutecelor din material textil care se spală.

4. Urmărește reducerile

A aștepta pentru sezonul reducerilor și a le urmări te poate ajuta să economisești mulți bani. Ca să nu trebuiască să stai toată ziua pe website-urile comercianților, te poți abona la newletter-ele hipermarket-urilor și farmaciilor. Astfel poți să găsești produse la oferte speciale, fără să faci nimic. Reducerile te ajută să economisești bani în orice moment al vieții, ci nu doar când ai un copil. Asta nu înseamnă că trebuie să iei toate nimicurile doar pentru că sunt la reduceri, pentru că în cazul ăsta nu vei reuși să-ți atingi scopul.

5. Pregătește mâncarea bebelușului în casă

Nu îți umple frigiderul de borcane cu mâncare pentru bebeluși de îndată ce copilul începe diversificarea în alimentație. Acestea sunt foarte costisitoare și nu sunt totdeauna cele mai bune alegeri pentru sănătatea bebelușului, mai ales că majoritatea conțin conservanți. Deși pe termen scurt nu ar părea costisitoare, dacă faci un calcul pe câteva luni vei renunța la ele. Și tot ce ai nevoie pentru un stil de viață sănătos al bebelușului dar și pentru a economisi este un blender și câteva rețete de pe Internet.