Viață de Mămică

Cum să alegi cele mai importante lucruri pentru un copil

Orice părinte își dorește pentru copii săi lucrurile cele mai bune și cele mai sigure. Pentru a te asigura că piciorușele sale nu rămân înțepenite între barele pătuțului sau că alte obiecte pentru el sunt confecționate din materiale sigure, iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont:

1. Pătuțul copilului

Cel mai bun material pentru pătuțul copilului este lemnul natural. Este prietenos cu mediul, ușor de curățat și „respiră”. Accesoriile și culorile patului nu ar trebui să fie toxice. Pătuțul unui nou-născut nu poate să fie foarte adânc, astfel încât să îl poți așeza de acolo cu ușurință. Pentru alți copii, distanța de la partea cea mai înaltă a balustradei până la saltea ar trebui să fie de cel puțin 6 cm. Dacă pătuțul are rotițe, asigură-te că verifici frânele. Pătuțul nu ar trebui să aibă părți ascuțite sau care să iasă în afară. Pătuțul ar trebui să fie destul de solid pentru a suporta jocurile și mișcările copilului.

2. Țarcul copilului

Țarcul ar trebui să fie făcut din lemn, dar dacă nu ai prea mult spațiu în casă, poți folosi unul metalic, pliabil. Dacă e unul pliabil, ai grijă ca cel mic / cea mică să nu se rănească în mecanismele de strângere. Țarcul ar trebui să fie rezistent. Țarcurile sigure au o înălțime de 80 cm. Țarcul nu ar trebui să aibă părți ascuțite sau care să iasă în afară.
Înainte de a cumpăra țarculm verifică-I bine toate mecanismele.

3. Căruciorul

Leagănul ar trebui să fie spațios, mai ales dacă plănuiești să-l folosești iarna. Fundul leagănului ar trebui să fie plat și ferm – asta e important pentru coloana copilului. Materialele din leagăn ar trebui să poată să „respire” și să fie hipoalergenice, să reziste la umezeală și la vânt. Ar fi bine ca părțile de material să poată fi îndepărtate, ca să le poți spăla. Frânele bune sunt obligatorii. Amortizoarele de șoc sunt opționale și de dorit. Verifică stabilitatea căruciorului – ar trebui să nu poată fi întors ușor. Roțile mari înseamnă mai multă greutate. E necesar să aibă curele și pernițe, pe care copilul să se poată odihni. E important să aibă un suport pentru picioare.

4. Scaunul pentru hrănire

Acesta ar trebui să fie în primul rând stabil. Verifică asta înainte de a—l cumpăra. Partea înaltă nu ar trebui să aibă colțuri ascuțite sau detalii care ies în afară la care copilul să poată ajunge. Asigură-te că are un suport pentru picioare și curele. Alege modele ale căror părți din material pot fi îndepărtate și spălate. Părțile laterale ar trebui să fie înalte.

5. Hainele

Cumpără-i copilului haine de la magazine specializate și de la mărci de încredere. Cumpără-i haine din materiale naturale, precum bumbacul sau lâna.  Asigură-te că hainele sale nu conțin prea multe materiale sintetice. Nu cumpăra niciodată hăinuțe cu un guler îngust, nasturi mici sau părți elastic strâmte.