Viață de Mămică

Cum îți alegi medicul obstretician care va fi alături de tine pe parcursul sarcinii

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci după ce testul de sarcină îți confirmă că ești însărcinată este să îți alegi un obstretician, pentru că urmează o perioadă plină cu controale, care nu ar trebui să te sperie ci să te motiveze să aduci pe lume un copil voios și sănătos.

Ar putea părea un lucru ușor, dar nu este întru-totul. Gândește-te că medicul pe care ți-l alegi îți va fi alături pe tot parcursul sarcinii, la naștere, dar și în perioada imediat următoare. Astfel că ai nevoie de cele mai bune recomandări.

De asemenea, e important să ai același medic pe tot parcursul sarcinii pentru că astfel va știi mai bine cum s-a dezvoltat sarcina ta, nevoile și particularitățile tale.

Pentru început, trebuie să știi unde poți căuta medicul. Căutarea începe cu medicul tău ginecolog. Dacă ai avut un specialist bun pe parcursul vieții tale sexuale, poți merge la el și vei vedea dacă sunteți pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește o sarcină și nașterea.

Dar nu este nicio problemă în a vrea să găsești alt medic care să te asiste pe parcursul sarcinii.

Poți să te bazezi chiar și pe recomandările medicului de familie sau a unor prieteni.

O altă variantă ar fi vizitele în clinici pentru a cunoaște medici, dar aceasta nu este tocmai recomandată, pentru că vei pierde destui bani și timp.

Atunci când îți alegi un medic trebuie să ții cont și de locația în care vei naște. Nu toți medicii buni lucrează în spitale potrivite pentru tine în ceea ce privesc condițiile, distanța sau costurile. Atunci când îți alegi medicul trebuie să iei în considerare și spitalul în care lucrează.

La prima întâlnire cu medicul obstetrician trebuie să ții cont de faptul că o să ai ceva emoții așa că ar fi bine să pregătești de acasă întrebările pe care să i le pui medicului. Ar fi bine, de asemenea, să te duci însoțită, poate persoana cealaltă nu va fi la fel de emoționată ca tine și va reține mai bine anumite aspecte prezentate de doctor.

Dacă vrei să îți faci lista cu întrebări pentru medic (ceea ce îți este și recomandat) nu ar trebui să le uiți pe următoarele:

1. Întreabă care este programul pentru consultațiile prenatale.

2. Întreabă dacă poate fi contactat și în cazul orelor de program în cazul unor urgențe.

3. Întreabă dacă el va fi prezent la naștere la orice ora și nu te va asista un medic de gardă dacă el nu poate veni.

4. Află care sunt preferințele sale privind nașterea: naturală sau prin cezariană.

5. Dacă preferă naștere naturală: cu anestezie epidurală sau fără?

6. Dacă preferă nașterea cezariană: cu anestezie epidurală, rahienestezie sau anestezie generală?

7. Dacă va fi prezent și cât de prezent în timpul sarcinii.

8. Află care e politica spitalului și a medicului cu privire la participarea partenerului la naștere.

 

Nu în ultimul rând, nu te grăbi să te hotărăști ce medic vei alege. Este firesc să dureze chiar și până la câteva săptămâni.