Viață de Mămică

8 mituri despre sarcină care s-au dovedit a fi adevărate

Chiar din primele săptămâni de sarcină, oamenii din jur încep să intimideze viitoarea mamă cu povestiri din bătrâni: nu vă tundeți părul, nu cumpărați haine noi și nici să nu îndrăzniți să vă gândiți la tricotat. Cu toate acestea, în unele dintre aceste superstiții există sens și un sâmbure de adevăr. Iată 8 mituri despre sarcină care s-au dovedit a fi adevărate:

1. Dacă mângâiați o pisică, copilul va avea mulți dușmani: Există un adevărat inamic numit toxoplasmoză, a căror purtătoare sunt pisicile. Prin urmare, este foarte important să vă limitați interacțiunea cu pisicile pentru a evita infecțiile intrauterine.

2. Dacă stați pe scări, spiritele rele vă vor lua copilul: O femeie însărcinată cu siguranță nu ar trebui să stea nici pe scările de pe verandă, nici în altă parte. Sistemul imunitar poate fi slăbit și nici răceala, nici durerea din talie nu vă vor lăsa dacă nu aveți grijă de sănătatea voastră.

3. Dacă mâncați fructe roșii, bebelușul va avea obrajii roșii: Toate fructele roșii sunt alergeni puternici, deși atitudinea față de consumul lor variază. Potrivit medicilor ruși, femeile gravide nu ar trebui să le mănânce, în timp ce medicii occidentali spun contrariul.

4. Dacă urmăriți filme horror, copilul nu ma arăta bine: Există întotdeauna o restricție specială pentru femeile însărcinate. Și asta nu este fără motiv. Modificările hormonale fac o femeie foarte sensibilă și prea mult stres poate duce la tulburări de flux sanguin. Prin urmare, va fi mai bine dacă renunți la aceste filme.

5. Dacă stați cu picioarele încrucișate, bebelușul va avea probleme la picioare: Picioarele încrucișate pot cauza probleme de aprovizionare cu sânge și pot crește riscul varicelor. De aceea, este bine să uitați de aceasta poziție în timpul sarcinii și să folosiți poziții mai sigure.

6. Dacă dormiți pe spate, bebelușul se poate sufoca: Somnul pe spate, în special în ultimele etape ale sarcinii, poate duce la strângerea venei cave a mamei. Dacă doarme în mod regulat în această poziție, o femeie gravidă poate obține slăbiciune, lipsă de oxigen și amețeli, în timp ce bebelușul poate dezvolta hipoxie.

7. Dacă întindeți hainele pe sârmă, bebelușul se poate încurca în cordonul ombilical: Problema nu este faptul că întindeți rufele, ci faptul că vă întindeți brațe simultan. Dacă o faceți pentru o perioadă scurtă de timp, nu se va întâmpla nimic înfricoșător. Cu toate acestea, dacă o faceți o perioadă lungă de timp, atunci tonusul uterului poate crește. Acest lucru poate fi periculos pentru sarcină.

8. Sunt interzise băile fierbinți, deoarece puterea copilului va fi spălată: O baie fierbinte, în special în stadiile incipiente ale sarcinii, poate duce la avort spontan. Deși ar fi frumos să-ți faci o baie caldă pentru relaxare.

Bonus: Băiat sau fata?

Se spune că dacă burta unei femei însărcinate ar di puțin ascuțită, va avea un băiețel. Dacă este rotundă, va avea o fetiță. Din păcate, numai locația mușchilor și a organelor influențează forma unei burți. Prin urmare, această superstiție este doar un mit, la fel ca alte modalități de a afla genul bebelușului. Cea mai bună modalitate de a afla acest lucru este cea cu ultrasunete, deși uneori poate fi și ea greșită.