Viață de Mămică

5 probleme cu care se confruntă femeile gravide pe parcursul sarcinii

Sarcina este o experiență minunată, iar femeile sunt norocoase că au șansa de a crea o viață nouă. Totuși, sarcina înseamnă și o provocare imensă. Corpul tău trece prin numeroase schimbări – unele îți plac, dar altele sunt greu de acceptat. Cine nu ar vrea să mănânce orice și să se bucure de strălucirea oferită de sarcină? Pe de altă parte, există răul de dimineață, durerea de spate și neputința de a-ți vedea picioarele atunci când ajungi în luna a noua.

Este important să afli cât mai repede posibil despre schimbările la care ar trebui să te aștepți și ce poți face pentru a le depăși. Schimbările din timpul sarcinii apar din cauza schimbărilor hormonale.
Iată care sunt cele mai comune probleme ale femeilor însărcinate și cum le poți rezolva:

1. Acneea

Poate că ai uitat de acnee încă din perioada liceului, dar să știi că în momentul sarcinii aceasta s-ar putea să revină. Evită toate produsele de îngrijire a pielii care conțin chimicale, deoarece acestea s-ar putea să dăuneze copilului. Încearcă produse naturale de îngrijire a pielii sau prepară-ți tu singură ceva. Cel mai important e să-ți păstrezi pielea curată și să te hidratezi în mod regulat.

2. Sensibilitate la soare

Din păcate, în timpul sarcinii pielea ta e mult mai sensibilă la soare decât de obicei. Poți preveni apariția petelor întunecate sau decolorarea pielii cumpărând o pălărie mare de soare, niște ochelari frumoși și o sticluță de crema ta favorită de soare, cu un factor de protecție de peste 30 SPF. Acestea vor deveni cele mai bune prietene ale tale în următoarele nouă luni. Evită să te expui la soare dacă nu e neapărat necesar.

3. Pielea uscată

Pielea uscată este o problemă cu care se confruntă multe femei însărcinate. Ca să eviți uscarea pielii sau ca să-ți tratezi pielea uscată, bea multă apă. Poți, de asemenea, să-ți iei un umidificator pentru dormitor, ca să te asiguri că pielea ta e hidratată și pe timp de noapte. Nu uita să aplici o cremă hidratantă de calitate, fără chimicale. De asemenea, fă dușuri scurte în loc de băi lungi.

4. Vergeturile

Asta e probabil problema pe care cele multe femei o urăsc. Vergeturile sunt roz sau striate și apar pe abdomen deoarece pielea devine tot mai întinsă pe măsură ce burtica se mărește. Totuși, le poți preveni apariția dacă te masezi cu ulei cu Vitamina E și ulei de măsline. Poți încerca și să aplici albuș de ou sau suc de lămâie, astfel încât pielea să rămână puternică și sănătoasă și să se poată întoarce la starea de dinainte de naștere.

5. Varicele

Varicele sunt venele răsucite din apropiere de suprafața pielii, care apar mai mult pe picioare. Pentru a evita apariția acestora, asigură-te că greutatea ta este între niște limite normale și încearcă să nu te îngrași la picioare. Ține-ți picioarele ridicate pentru a minimiza aspectul varicelor.