Viață de Mămică

10 semne care indică faptul că ești însărcinată

Intensitatea simptomelor unei sarcini depinde de la femeie la femeie. Și chiar dacă ai multe dintre acestea la început, vor dispărea odată cu intrarea în cel de-al doilea trimestru de sarcină.

Cel mai cunoscut simptom de sarcină, cel prevestitor, care e urmat de celelalte simptome este lipsa ciclului menstrual.

Lipsa circului menstrual poate avea însă mai multe cauze la bază. Așa că e bine să cunoști și celelalte simptome pentru a afla dacă ești însărcinată. Dacă ai mai multe din simptomele de mai jos, fă un test de sarcină sau consultă medicul specialist.

Iată simptomele care indică o sarcină:

1. Lipsa ciclului menstrual

Acesta este cel mai cunoscut și cel mai întâlnit prim indiciu care prevestește o sarcină. Deși testele de sarcină nu sunt sută la sută sigure cu privire la rezultat, sunt un prim pas pentru a afla dacă ești însărcinată. Recomandat este să mergi la un control și să vezi care e cauza exactă a lipsei menstruației. Nu uita că lipsa ciclului menstrual poate avea o mulțime de alte cauze la bază.

2. Greața sau indispoziția matinala

Și acesta este un alt indicator ale unei sarcini destul de cunoscut. Însă greața matinală nu afectează toate femeile, ci dimpotrivă, doar jumătate din populația feminină confirmă că a avut grețuri din cauza unei sarcini. În plus, acest simptom se manifestă abia după o lună de la contracepție, așa că nu trebuie să te pripești.

Pe de altă parte, deși este cunoscută ca greața de dimineață, unele femei pot avea acest simptom și pe timp de zi sau noapte. Greața poate apărea destul de devreme, după primele două săptămâni de la contracepție.

3. Dureri de sâni

Ca și în timpul menstruației, sânii devin foarte tari în timpul unei sarcini și este un simptom firesc, din cauza nivelului ridicat de hormoni.

De obicei, în cazul unei sarcini, sânii se pot întări la două săptămâni de la contracepție și devin dureroși la atingere. Fii atentă și la culoarea mameloanelor, acestea având o nuanță mai închisă.

4. Dureri de cap

Durerile de cap reprezintă o reacție normală a corpului tău la schimbări. Acestea pot fi luate doar împreună cu celelalte simptome, pentru că durerile de cap fără alte simptome nu indică neapărat o sarcină.

5. Balonarea

Balonarea poate apărea imediat sau la câteva săptămâni de la contracepție și se menține pe tot parcursul sarcinii. Activitatea hormonală are un impact major și asupra digestiei și de aceea te-ai putea confrunta și cu constipația.

6. Scurgeri vaginale

Mâncărimile și scurgerile vaginale neobișnuite sunt de obicei semne ale unei infecții sau ale unei boli cu transmitere sexuală. Dar chiar și fără mâncărimi, scurgerile vaginale pot fi prezente și în timpul sarcinii.

7. Oboseală

Nivelul ridicat de progesteron din timpul unei sarcini te poate face să te simți extenuată iar acest simptom se intensifică cu timpul, când bebelușul începe să se dezvolte și să se folosească de mai multe resurse ale corpului tău. Totul revine la normal din al doilea trimestru de sarcină.

8. Sângerarea

În timpul sarcinii, pot apărea scurgeri de lichid roșu, roz sau maro și este un simptom normal.
Acest lucru se întâmplă pentru că oul fertilizat începe să pătrundă în uter, la aproximativ 6 zile de la fertilizare.

9. Sensibilitate crescută la miros și pofte alimentare

Unele mâncăruri pe care le iubeai în trecut îți pot provoca grețuri acum și e firesc. Aceste simptome și această sensibilitate țin de creșterea nivelului de estrogen din corp.

10. Urinare frecventă

Din cauza sarcinii, în corpul tău crește cantitatea de lichide – sânge și alte lichide suplimentare- care ajung în rinichi unde vor fi filtrate. De acolo ajung în vezica urinară, proces ce duce la urinări frecvente.