Viață de Mămică

10 semne care demonstrează că ai rămas însărcinată

Există femei care susțin că pot să își dea seama singure atunci când sunt însărcinate. Nu este vorba neapărat despre o știință exactă, ci despre niște mici semne pe care unele femei le-au învățat și pe care știu să le recunoască. În momentul în care o femeie rămâne însărcinată, corpul ei începe să se schimbe, pregătindu-se pentru a putea crește un copil în interiorul său așa că, tot ceea ce trebuie să facem este să învățam să descoperim și recunoaștem aceste schimbări.

# 1. Nivelurile hormonilor cresc în timpul sarcinii, în special cel al estrogenului și progesteronului.

Creșterea acestor doi hormoni va scădea sau opri complet sângerările menstruale. Din acest motiv hemoragia se oprește în timpul sarcinii.

# 2. Vărsăturile din timpul sarcinii nu sunt prezente doar dimineața.

Acesta ar putea fi motivul pentru care cei mai mulți oameni confundă grețurile de dimineață cu intoxicația alimentară. Sarcina cauzează încetinirea digestiei.

# 3. Cele mai multe femei simt că sânii lor sunt foarte sensibili în timpul menstruației, însă acest lucru se agravează în cazul sarcinii.

Hormonii nu fac sânii doar să fie mai mari, ci de asemena și sensibili la atingere. Să fiți pregătite pentru creșterea acestora pe tot parcursul sarcinii.

# 4. Ai crampe menstruale deși nu esti în acea perioadă a lunii

În cazul în care ovulul fertilizat se atașează de mucoasa uterului, are loc sângerarea cauzată de împlântare. Această sângerare însă va fi minoră, spre deosebile de crampele severe ce o vor însoți.

# 5. Vei merge la baie foarte des!

Fie că este vorba de mers pe timp de noapte sau în timpul zilei, baia va fi camera cel mai vizitată din casă. Organismul produce mai mult sânge, ceea ce face ca rinichii să lucreze cu sârguință pentru a-l filtra. În consecință, vezica urinară se va umple în mod constant.

# 6. Poți să adormi aproape oriunde și oricând.

Corpul tău va lucra extrem de mult pentru a se pregăti de venirea copilului, așa că va necesita mai multe reprize de odihnă decât de obicei.

# 7. Ți se face foame în mijlocul nopții.

Cu siguranță dezvolți un apetit pentru anumite tipuri de produse alimentare, cum ar fi deserturi sau lucruri acre, însă aceste pofte vor apărea în cele mai ciudate momente.

# 8. Ceea ce ți se părea delicios săptămâna trecută, acum îți face greață!

Deși medicii nu sunt 100% sigur ce cauzează o aversiune față de anumite mirosuri sau gusturi, se crede că acest lucru apare din cauza nivelului ridicat de progesteron. Cele mai multe femei se simt mai bine în cel de-al doilea trimestru de sarcină. Pentru altele, aversiunea față de anumite mirosuri se menține pe tot parcursul sarcinii.

# 9. Vei avea senzația de amețeală deși ești pe o suprafață plată

În primul trimestru al sarcinii, amețelile sunt cauzate de scăderea tensiunii arteriale. Progesteronul determină lărgirea vaselor sanguine și relaxarea acestora, prin urmare, fluxul de sânge este mai lent, așa că vei ameți mult mai repede.

# 10. Vei observa o linie subțire și întunecată între burtă și zona pubiană.

Această linie, numită și linea negra a fost întotdeauna acolo, dar se va închide la culoare pe timpul sarcinii din cauza nivelului ridicat de hormoni. Aceasta dispare de obicei după naștere.