Viață de Mămică

10 alimente pe care nu ar trebui să i le dai unui copil

Nu te gândi vreo secundă că dacă îl privezi pe copil de unele produse gustoase de care tu ai avut parte în copilărie, acesta va avea o copilărie nefericită. Ba chiar ar trebui să profiți de faptul că cel mic e la început de drum și să îl înveți să urmeze un stil de viață sănătos. Cu apariția a tot mai multor produse pe piață, stilul de viață sănătos și-a pierdut din popularitate. Nutriționiștii recomandă însă să scoți din viața copilului, dar și a ta, următoarele 10 alimente nesănătoase.

1. Mâncarea fast-food

Mâncarea tip fast-food a ajuns atât de populară, mai ales din lipsa timpului dar și a prezenței dense a restaurantelor de acest tip, încât a devenit un stil de viață pentru mulți. Obezitatea nu îi oferă copilului doar un aspect mai puțin armonios cât și mai multe probleme de sănătate. Conform statisticilor, copiii care suferă de obezitate, mănâncă frecvent hamburgeri, cartofi prăjiți, pizza, kebab. Consumul acestor alimente poate duce și la probleme cardiace.

2. Mezeluri, cârnați

Nutriționiștii au căzut de acord asupra faptului că mezelurile și cârnații de pe piață pot cauza afecțiuni precum cancerul, leucemia, tumori pe creier. Aditivii din aceste produse dăunează sistemului nervos, ducând la migrene și într-un final pot cauza obezitate.

3. Ciocolată

Da, ciocolata poate fi bună și ar fi păcat să îl privezi pe cel mic de această plăcere. Însă trebuie să ai mare grijă la cantitate. Ciocolata în cantități mari poate duce la creșterea colesterolului din sânge și la formarea cariilor.

4. Chips-uri

Deși chips-urile sunt niște alimente comune pentru perioada copilăriei, când cei mici vor mereu ceva de ronțăit, învață-l pe copilul tău de la o vârstă fragedă să refuze aceste alimente. Acestea pot cauza cancer sau diabet.

5. Supa la plic

Poate șiati că acest tip de mâncare nu e recomandată de medici, în general, nici adulților. Alimentele tip instant pot cauza cancer.

6. Maioneza

Da, maioneza poate fi foarte gustoasă. Dar la fel de periculoasă.

7. Bomboane cu diferite desene

Deși aceste bomboane sunt foarte atractive pentru copii, sunt de fapt extrem de periculoase. Colorantul care îi atrage pe cei mici conține o mulțime de chimicale și o cantitate mare de zahăr.

8. Ouă crude

Ouăle crude pot conține salmonela. Trebuie evitate pe cât posibil. Dacă cel mic are un sistem imunitar scăzut poate provoca chiar moartea.

9. Mâncarea congelată necorespunzător

Chiar dacă ai intenții bune, cumpărând pește și legume, în timpul procesului de dezghețare se pot dezvolta organisme acvatice care provoacă boli de stomac. În plus, chiar și pe pungile legumelor congelate se recomandă fierberea lor direct congelate.

10. Mâncarea procesată

Nu este un secret pentru nimeni că mâncarea procesată nu este sănătoasă, ba chiar îi poate face rău celui mic. Dar la ce ne referim prin mâncare procesată? Alimente care au suferit orice modificare sau adăugire în creșterea sau prepararea ei. Astfel, se pierd multe valori nutriționale și chiar devine extrem de dăunătoare prin adăugarea aditivilor.